Dags att köpa ny kamera?

Tack vare sociala medier och foto-appar som Instagram har allt fler fått upp ett intresse för fotografi. Eftersom majoriteten av oss dessutom har Smartphones, där den inbyggda kameran är otroligt välutvecklad och bra, är det dessutom lätt att ta bra bilder med enkla medel. Dessutom finns det en rad olika appar till telefonen där man kan redigera sina bilder i efterhand. Att sedan välja filter etcetera innan man laddar upp bilderna på Instagram gör att man helt plötsligt känner sig som en mästerfotograf.

Även om de flesta av oss har en bra kamera i telefonen så gör detta nyfunna fotointresse att allt fler blir sugna på att skaffa sig en ”riktig” kamera. Det finns nästan oändligt många alternativ på bra kameror idag. Vad man ska tänka på vid val av kamera är inte helt lätt att veta. Lite beror det såklart på vilka motiv man har tänkt att ta och i vilket syfte man har tänkt att använda kameran. Köper man ett kamerahus av ett välkänt märke och dessutom ett objektiv som passar det ändamål man har tänkt ha kameran till så blir man antagligen inte besviken. Hur vida antalet megapixlar spelar roll eller inte råder det delade meningar om.

”Ända sedan de första digitalkamerorna kom ut har det pågått en megapixeltävling. Uppfattningen har varit att ju fler pixlar en kamera, eller mobilkamera, har desto skarpare blir bilderna och bland tillverkarna blev det snabbt en intensiv marknadsföringskamp. Ju fler megapixel de kunde skryta med desto större chans hade de att få kameran såld.

Ur det perspektivet borde Nokia nu ha slagit det mesta. För bolaget har tagit fram en teknik som gör att man i en vanlig mobil kan bygga in en kamera med 41 miljoner pixlar. Det kan jämföras med att en digitalkamera för proffsen ofta ligger på hälften så mycket.”

Kolla runt på nätet eller be om hjälp i din närmaste kamerabutik så får du garanterat bra hjälp.