Konst i badrummet

Trots att inredning har växt sig allt mer populärt de senaste åren så är det fortfarande få människor som lägger lika stor vikt, tid och pengar på att inreda sitt badrum som de andra rummen. Konstigt egentligen eftersom badrummet är ett rum som vi besöker flera gånger om dagen samt ska kunna koppla av i när vi tar oss ett välbehövligt bad eller liknande. När vi har gäster över är det dessutom större chans att de besöker vårt badrum än till exempel vårt sovrum eller arbetsrum. Trots detta lägger vi ner mer själ på inredningen av dessa rum.

Även badrummet kan faktiskt göras riktigt mysigt och hemtrevligt. Till exempel Bricmates badrumskakel finns i många olika färger och utföranden och man kan därför skapa precis den känsla man själv vill i badrummet. Att dessutom inreda rummet med levande ljus, lampa med dimmer-knapp, en mjuk matta och kanske till och med tavlor på väggarna är ett bra tips för att känna att badrummet är en del av hemmet och inte bara ett rum som vi besöker när vi ska uträtta våra behov.

”Oljor, grafik och teckningar sitter i vägen. På bokhyllor och skåp trängs skulpturer. Tommy har till och med konst i badrummet. Några centimeter från duschmunstycket hänger en olja av svenske målaren Hans Wigert som ställde ut på Thielska Galleriet i somras. –?Jag får se till att inte rikta duschstrålen ditåt, säger Tommy.”

Tycker man om konst och inredning finns det självklart ingen anledning att inte ha tavlor och mys-belysning även i hemmets minsta rum. Så varför inte framkalla dina favoritbilder och rama in i små ramar? Är ramarna inte för tunga kan de lätt fästas på kaklet med hjälp av dubbelhäftande tejp. Vill man istället spika upp tunga tavlor kan det vara bra att prata med kunniga personer i kakel-butiken för att få tips på fog som är bra.