Ta vara på dina bilder

Den moderna tekniken är verkligen fantastisk på mer än ett sätt. Det är lätt att glömma hur bortskämda vi faktiskt är idag och hur smidigt allting fungerar vad gäller teknik, elektronik, nätverk, digitala bilder, uppkopplingar, bärbara enheter etcetera. Allt detta ger oss en enorm frihet att uträtta ärenden, kolla upp viktig information och så vidare, oavsett var vi befinner oss. Något som man dock kan tycka är lite tråkigt med allt detta är hur lite uppmärksamhet våra fotografier tenderar att få idag.Fotoalbum

Den digitala eran

Förr i tiden var det en enorm spänning att framkalla den där filmrullen som man inte riktigt kunde minnas vad det var för bilder på. Och även om man visste var bilderna hade tagits kunde man inte veta hur de faktiskt hade blivit. Idag, på grund av den digitala tiden där man ser sina digitala bilder direkt i kameran eller telefonen och sedan snabbt och enkelt för över dem till sin dator, har respekten och spänningen runt fotografier försvunnit en hel del. Idag kan vi knäppa av 20 bilder på ett och samma motiv eller tillfälle utan att riktigt bry oss eller ens försöka få en bra bild. Förr i tiden la man mer ner tid och ansträngning på att få en bra bild utan att göra om det tio-tjugo gånger. Även då vi idag laddar upp mycket av våra bilder på Facebook, Instagram, hemsidor, bloggar etcetera så har majoritetet av våra digitala bilder har en tendens att glömmas bort i mappar på datorn. Så vad kan vi då göra för att ta vara på våra bilder bättre?

•    Gå in på Fotokloks hemsida och beställ hem ett vackert album av dina bilder. Du laddar enkelt upp de bilder du vill ha i fotoboken på deras hemsida och hem i brevlådan får du snart ett vackert fotoalbum att bläddra i och minnas tillbaka till.
•    Tryck upp dina favoritbilder som tavlor på canvasduk eller kapa.
•    Framkalla bilder på dina fem-tio närmaste vänner och familjemedlemmar och rama in dessa i små ramar som du sedan sätter i en liten fotogrupp på väggen. Om ramarna är olika blir det ännu mer personligt, unikt och vackert.