Fotomässan i Älvsjö

Insekt på växt

Att fotografera har, inte minst tack vare billiga digitalkameror och bildbehandlingsprogram, blivit en folkrörelse. Därigenom har också intresset för att ta bättre bilder ökat rejält, och det mesta talar för att årets upplaga av Fotomässan i Älvsjö kommer att bli den mest välbesökta hittills.

I år lockar man med seminarier som bl.a. lär ut hur man retuscherar bilder på bästa sätt i datorn, hur man tar bilder under dåliga ljusförhållanden, och hur man organiserar sitt bildarkiv för att hålla ordning på alla bilder som man tar. En konsekvens om digitalfotograferingen är att vi idag tar betydligt fler bilder än någonsin tidigare, inte minst med våra mobiltelefoner. De flesta saknar dock ett effektivt system för att hålla reda på alla bilderna, det räcker inte med att bara ha dem i en mapp med namnet ”bilder” på en extern hårddisk.

Insekter och självporträtt

Ingen fotomässa är heller komplett utan åtminstone en fotoutställning. På mässan i Älvsjö kommer flera namnkunniga fotografer att visa sina alster. Detta innebär att man som besökare kommer att kunna beundra porträtt av allt ifrån insekter till mer eller mindre påklädda män. Har man riktig tur kan man även lyckas byta några ord med upphovsmannen eller –kvinnan, och lära sig mer om vilken teknik hen använder.

För att hitta boende i närheten av mässan rekommenderas sajten Hotellälvsjö.com, där man kan söka och boka hotellrum i närheten av mässområdet. De allra närmaste hotellen är troligen fullbokade vid det här laget, men Älvsjö ligger nära både Huddinge och Stockholms innerstad, vilket gör att det finns många hotell att välja mellan.