Låt kameran gå!

Vi har tidigare skrivit om vikten av att ta vara på dina bilder. Med detta menade vi att det kan finnas en poäng i att skriva ut de bilder du tar med din mobil och göra någonting av snarare än att bara lägga upp bilderna på Facebook och Instagram. Det är ju underbart att få bläddra i gamla fotoalbum och det blir helt enkelt inte samma sak när det bara finns på internet.

Och någonting som är lite samma sak, fast ändå inte, är att förvandla gamla vhs och videoband till DVD:er. Numera är det ju säkerligen i princip ingen som har en VHS-spelare i hemmet, och om några år kommer det vara nära på omöjligt att få tag i. Många är det dock som har band kvar från sin barndom, då föräldrarna har filmat allt från den första fotbollsmatchen till dansuppvisningar i skolan eller disko och födelsedagskalas. Det är minnen, och väldigt värdefulla minnan. Varför de ska finnas kvar som vhs är det nog ingen som kan svara på, och det är ju faktiskt så att det är väldigt enkelt att skicka iväg filmerna för att sedan få kvar dessa som DVD istället. Bäst är det om du klickar in dig på internet för att se vad du hittar.

Mer om hur man kan rädda sina VHS-minnen kan man läsa i den här artikeln från Göteborgs Posten. Där får man värdefulla tips om hur man kan gå till väga och vilka saker som ska undvikas för att inte bli av med filmerna eller för att de inte ska gå sönder.

 


Minns ni Låt Kameran Gå? Då en fick man själv skicka in videofilmer från när de blev lite tokigt framför kameran!