Pensionärer blir selfie-proffs

Att fotografera är kul och något som alla kan lära sig, oavsett ålder. Dela bilderna med vänner eller behåll dem för dig själv. Eller varför inte ta ett självportätt i selfie-huvudstaden London?

7563395-couple-selfie-on-sunset-cruise-kauai

Pensionärer lär sig fota

I en artikel i Allehanda kan man läsa om att pensionärerna i Västernorrland ska lära sig att fotografera. En kurs i fotografering för nybörjare kommer att arrangeras i Härnösand. Det är dels på grund av att de sociala medierna har blivit en väldigt stor plattform för 40- och 50-talisterna och där är just fotograferandet en stor del. På kursen ska pensionärerna få lära sig mer om studio-, natur-, mat- sport- och porträttfotografering.

Take a selfie

Detta visar att det aldrig är för sent att lära sig att fotografera och verkligen alla kan bli någorlunda bra på att hantera kameran. Fotograferandet är inte bara en väldigt rolig hobby, utan också ett utmärkt sätt att skapa minnen. När man tagit ett antal bilder kan man till exempel sätta ihop de till en fotobok som man kan ge i present till familjen eller ha själv att titta tillbaka i. Man kan också dela sina bilder med vänner och bekanta genom att till exempel lägga upp dem på Instagram eller liknande.

London mest populärt att fota

Något som blivit väldigt populärt de senaste åren är att ta så kallade selfies, alltså bilder på sig själv. Turister är de som är allra bäst på att ta selfies och vissa motiv är mer populära än andra att ha i bakgrunden. I Göteborgs-Posten kan man läsa vilken stad som oftast fastnat på människors självporträtt, nämligen London. För att komma fram till resultatet har man analyserat 6,3 miljoner meddelanden på olika sociala medier. Mer än 14 procent av alla dessa delade selfies hade London som bakgrund.